Het Gästehaus, vakantiehuis in de Eifel

Het Gästehaus is een echt Hans en Grietje huisje.  Buiten is er een stenen trap naar de kelder. Er leidt ook een stenen trapje naar de ouderwetse voordeur met even ouderwetse voordeursleutel. Het huis telt 2 verdiepingen, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 55 m2 en is geschikt voor 2 personen, eventueel voor 3 of 4 als er (kleine) kinderen zijn. In het kleine halletje vinden we de trap naar boven - let op de hoge opstap- naar de slaapkamer. Hier is ook de toegang naar de badkamer met wastafel, toilet en bad/douche en de deur naar de gezellige woon/eetkamer met tv en open haard. Er is een schuifdeur naar het omheinde terras/tuintje. Aangrenzend ligt de open keuken met gaskookplaat (flessen), magnetron, koelkast, oven, koffiezetter, waterkoker en alle verder benodigdheden voor het bereiden van een lekkere maaltijd.                                                                            

De trap naar boven komt uit in de slaapkamer die de gehele verdieping bestrijkt. Hier staat een tweepersoons bed, een slaapbank en er is een kinderbed beschikbaar.

Ook in het Gästehaus is overal dubbel glas en CV, beneden ligt een betegelde vloer, boven een houten vloer. De sfeer is typisch Anton Pieck, met vakwerk, leisteen muren en kleine ramen. Echt een huisje voor de rust- en natuurzoeker. 

Buitenruimte                                            
Aan het Gästehaus grenst een klein omheind terras van circa 40 m2, half gras en half houten vlonders met tuinameublement. Tussen het Wohnhaus en Gästehaus ligt een barbecue plek, met Noorse Espegard bolpanne die uiteraard ook door de bewoners van het Gästehaus gebruikt kan worden. Ook de weide met vijver achter het Wirtschaftsgebäude staat ter beschikking en tegenover het Gästehaus ligt een omheinde hondenweide.

Foto's
  

  

  
  

Kolliger Mühle - 56751 Kollig, Duitsland   Tel: 0049-2654987960