Het Wohnhaus, groot vakantiehuis in de Eifel

Het Wohnhaus, het vroegere huis van de molenaar, heeft 4 verdiepingen. Er is een kelder, een grote woonkamer, eetkamer met grote eettafel, een ouderwetse keuken, 5 grote tweepersoons slaapkamers, extra eenpersoons bedden, twee badkamers en drie toiletten. Het huis is geschikt voor 10-14 personen. Alle ramen zijn dubbel beglaasd en er is overal CV. De vloeren in de woonkamer, keuken en op de trappen zijn betegeld. De entree komt uit in het voormalige bedrijfsgedeelte, nu de woonkamer met TV en DVD. Achter de muur met kapstok en grote vriezer is de toegang tot de kelder met wasmachine en droger.

Vanuit de woonkamer leidt een trapje naar de oorspronkelijke molenaarswoning met op deze verdieping de ‘Stube’, eetkamer met grote tafel voor 12 personen en keuken. De ouderwets gemoedelijke keuken met koperen spoelbak is goed geoutilleerd met gaskookplaat (flessen), koelkast, vaatwasser, microwave, koffiezetter, waterkoker, tosti-ijzer en alle benodigde gerei en opbergruimte voor minimaal 14 personen. Vanuit de eetkamer voeren openslaande deuren naar het terras met eenvoudige barbecue. Centraal tussen keuken en eetkamer bevindt zich de open haard. 

In het halletje tussen ‘Stube’ en eetkamer gaat een trap naar de eerste verdieping. Op deze verdieping liggen 4 tweepersoons slaapkamers. Aangrenzend aan twee van de slaapkamers ligt de gezamenlijke badkamer met toilet, wastafel, douche/ligbad. Op twee van de slaapkamers kunnen in principe 3 personen slapen. Voor eventuele extra bedden of kinderbedjes is voldoende ruimte aanwezig. Op de overloop is een afzonderlijk toilet. 
   

Waarschijnlijk zijn de kamers op deze verdieping nog het meest in originele staat. We vinden hier het traditionele vakwerk, houten vloeren en niets is recht! De inventaris doet recht aan de sfeer van de kamers.

Vanaf de overloop leidt een hele oude houten trap naar de bovenverdieping, alwaar zich een gigantische slaapkamer met aangrenzende badkamer bevindt (over de gehele lengte van het huis). Hier kunnen makkelijk extra bedden geplaatst worden. De badkamer is uitgerust met toilet, wastafel en groot bad. De verstokte lezer dient zich op deze verdieping terug te trekken want boeken staan er genoeg, voor ieder smaak zowel in het Engels, Duits als in het Nederlands.  Achter de boekenkast bevindt zich een opbergruimte.  Eventuele verplaatsing van het bed naar de badkamer levert een grote ruimte op voor workshops, trainingen etc. 

 

Buitenruimte 
Naast het terras bij de keuken is er ook een terras op de binnenplaats voor het huis. Aan de zijde van het waterrad is nog een grote 
barbecueplek. De weide met vijver achter het Wirtschaftsgebäude is voor iedereen toegankelijk. Via deze weide loop je naar de oever van de Elz.
De Obergraben stroomt vlak achter het Wohnhaus langs. Deze is echter niet bedoeld om in te spelen e.d., want het water daarin is bestemd om het waterrad te laten draaien.

Kinderen
Het Wohnhaus is een prachtig groot oud huis midden in de bossen en aan de rivier. Een paradijs voor avontuurlijke kinderen en die zijn dan ook van harte welkom. Kinderbedjes en kinderstoelen zijn aanwezig. Wij willen echter wel benadrukken dat het een oud huis is met vele hoekjes, gaatjes en trappetjes, allemaal ongelijk, en dat voorzichtigheid met kleinere kinderen beslist geboden is.


 
Foto's
   
       
                                                                          

  

 

                                                   
Kolliger Mühle - 56751 Kollig, Duitsland   Tel: 0049-2654987960